Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 18 november 2015

Nacho Cheese Saus

Njammie!


Ingrediënten:
2 el boter
2 el bloem
250 ml volle melk
1/4 tl zout
1/8 tl cayennepeper
225 g geraspte scherpe cheddar kaas

Aan de slag:
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten voeg de bloem toe.
Roer stevig tot een gladde pasta die begint te borrelen rond de randen.
Voeg de melk bij in de pan en blijf roeren. Zodra de melk is opgenomen, verhoog het vuur en breng aan de kook. Als de melk op kookpunt heeft bereikt, het vuur laag zetten en de saus een beetje laten inkoken.Voeg de cayennepeper en zout bij en roer.
Voeg de kaas bij en roer, zodat deze smelt. Wanneer de kaas volledig gesmolten en het mengsel glad is, is de nacho kaas saus klaar om te serveren. Geniet onmiddellijk met je nachos.
Je kan de saus erover gieten of apart serveren.

Tip:
Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit van scherpe cheddar kaas koopt en deze dan zelf raspt.        
Geen toegevoegde bewaarmiddelen!
Wil je de kaassaus achteraf terug opwarmen, dan alleen opwarmen op het fornuis in een pan            
(geen magnetron hier). Verhit de kaas in een pan op matig laag vuur tot gesmolten en warm.            
Voeg 2 el water en klop tot de kaas ziet er glad en romig weer (het toevoegen van vocht moet de      
romige gladde textuur te herstellen).

Een smakelijke dipsaus!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.