Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 10 februari 2015

Rafaello taart





We bakken eerst een luchtige biscuit...
met 200 g suiker , 200 g zelfrijzende bloem en 5 eieren.

Verwarm de oven voor op 180°C . Mix eieren met suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. Voeg al zevend de bloem toe en spatel deze er rustig onder. Smeer de bakvorm in met boter bebloem hem. Giet het deeg in de vorm.
Zet in de oven op 180 °C voor 45 min, bij voorkeur warme lucht. Prik met een breinaald; als er geen deeg aan kleeft is de biscuit klaar. Laat het gebak goed afkoelen.

Voor de vulling van de taart heb je de volgende ingrediënten nodig:
2 bakjes slagroom (400 ml)
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klop-fix
30 gram suiker
1.5 doos Raffaelo’s
geraspte kokos
Plet 20 stuks Raffaelo’s met een vork in een kom. Giet in een andere kom de slagroom. Doe daarbij de suiker, vanillesuiker en klop-fix. Klop dit vervolgens tot de slagroom stijf is. Voeg 2/3 van de slagroom bij de geplette Raffaelo’s. Dit kun je gebruiken als de vulling. Gebruik de rest van de slagroom om de taart te bedekken. Verder kan je de taart aan de zijkanten bedekken met geraspte kokos en nog decoreren met bijvoorbeeld aardbeitjes Raffaelo's en chocolade
Gegarandeerd succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.