Koekjes met appel 🍎

… deze zachte kruidenkoekjes met appel zijn fruitig, 

nootachtig en perfect gekruid!

… en dankzij de haver ook glutenvrij!


Wat heb je nodig?
200g havermeel (glutenvrij)
tl zuiveringszout
tl bakpoeder
el appeltaartkruiden (kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat)
½ tl fijn zeezout
180g kokosolie (gesmolten)
120g amandelboter of romige pindakaas
225g lichtbruine suiker
el puur vanille-extract
grote eieren (op kamertemperatuur)
240g havermout (glutenvrij)
1 tot ½ middelgrote in blokjes gesneden appel (ongeveer 1/2 cm)
50g kristalsuiker (voor het rollen)

Aan de slag!
Roer in een middelgrote mengkom het havermoutmeel, het zuiveringszout, het bakpoeder, de appeltaartkruiden en het zout door elkaar. Zet opzij.
Roer in een grote mengkom de gesmolten kokosolie, amandelboter, bruine suiker en vanille-extract door elkaar. Klop de eieren erin.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot het net gemengd is.

Roer de haver erdoor en roer dan de appels erdoor. Het deeg zal behoorlijk plakkerig zijn.
Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast of tot het deeg stevig genoeg is om tot ballen te worden gerold.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de kristalsuiker in een kleine kom.
Rol het deeg in 3 cm ballen en rol de suiker erdoor. Leg de deegballetjes 5 cm uit elkaar op de voorbereide bakplaat. Gebruik de bodem van een glas om de deegballen voorzichtig naar beneden te drukken en ze een beetje plat te maken. Bak 13-15 min of tot de bovenkant van de koekjes niet meer nat aan de oppervlakte lijkt. Ze zullen vrij zacht zijn, maar zullen uitharden als ze afkoelen.
Laat 5 min afkoelen op de bakplaat en haal dan op een rooster om volledig af te koelen.

Tip! 
Bewaar in een luchtdichte verpakking voor max 4 dagen.

Smakelijk!

KokenEnKitch op Facebook 





Reacties