Varkensgebraad in de slow cooker

... als je het gebraad langzaam gaart, 
wordt het vlees heerlijk mals!

Nodig voor 4 tot 6:
1 kg varkensgebraad (van de schouder)
3 el olijfolie
4 wortels
1 dikke ui
2 tl Worcestersaus
500 ml runsbouillon
1 tl maïzena
Zout & peper
en kruiden naar eigen smaak: grill kruidenmengeling, ...

Aan de slag!
Leg het gebraad tijdig uit de koelkast zodat het niet ijskoud in de pan zal belanden.
Gebruik een scherp mes om de wortels in blokjes van 2,5 cm en om de ui in dunne ringen te snijden.
Verhit de olie in een grote pan op een middelmatig vuur, kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout, gerookte paprikapoeder of andere kruiden naar smaak.
Bak het gebraad aan alle kanten goudbruin in de pan.
Leg de wortelen en uien op de bodem van je crock-pot.
Gebruik een tang om het gebraad van de pan in de slow cooker te leggen op de gestapelde groenten.
Schenk de bouillon en Worcestersaus mix over het gebraad.
Bedek de crock-pot en kook het gebraad ongeveer 8 uur op een laag vuurtje (stand LOW)
Haal het gebraad en de groenten uit de slow cooker.
Gebruik een scherp gekarteld mes en een grote vork om het gebraad in plakken te snijden.
Serveer de uien en wortels naast het gebraad.
Houd alles warm totdat het klaar is om opgediend te worden.
Smakelijk!

Tips!
Je hoeft het gebraad niet eerst bruin te bakken voordat je het kan koken in de slow cooker, maar het zorgt er wel voor dat er meer smaak aan het gebraad en de saus zit.
Als je niet genoeg tijd hebt om het gebraad te koken kan je in plaats van 8 uur het gebraad ook in 4 à 5 uur op een hoog vuur koken (stand MEDIUM)
Je kan de bouillon eventueel laten indikken met maïzena indien gewenst tot een sausje.

Koken en Kitch op facebook

Reacties