🥕 Wortelcurry met balletjes 🌿

... een heerlijk receptje van Sandra Bekkari

  • Wat heb je nodig?
  • *Voor de curry
  • 500 g wortelen 
  • rode ui 
    kl 
  • geraspt gember
    2 teentjes 
  • knoflook
    ½ 
  • limoen
    200 ml 
  • kippenbouillon (1/2 kippenbouillonblokje + 200 ml water)
    200 g 
  • kikkererwten  
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el sojasaus
  • 2 kl 
  • currypasta (rode of gele)
    1 handje 
  • verse koriander (voor de afwerking)

  • *Voor de balletjes
  • 300 g 
  • kalfs- of kippengehakt 
    1 el 
  • havermeel 
    1 kl 
  • kerriepoeder 
    peper&zout

  • Aan de slag!
  • Schraap en snijd de wortelen in dikke schuine plakken. Pel en snijd de ui in reepjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de kikkererwten. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, knoflook, gember en wortelplakjes aan. Voeg de currypasta toe er roerbak 1 min. Blus met de bouillon en kokosmelk. Voeg de sojasaus en de kikkererwten toe en laat 20 min zacht sudderen.
    Meng het gehakt met het havermeel, kerriepoeder en peper en zout. Kneed kort en rol met vochtige handen tot hapklare balletjes (± 4 cm).Verhit een scheutje olijfolie en bak de balletjes rondom rond goudbruin. 
    Voeg de balletjes toe aan de curry en laat nog even mee opwarmen. 
    Breng op smaak met limoensap, peper en zout. 
    Garneer met koriander.
  • Smakelijk!

    Tip!

    🌿 Lekker met: basmatirijst, naan of quinoa!


  • Naar een recept van Sandra Bekkari

  • KokenEnKitch op Facebook

    Reacties