Zuurkool met appel en brie

... zuurkoolstamppot met een twist!

... hier krijg je instant warm van!

 Wat heb je nodig?

500 g wijnzuurkool

500 g geschilde aardappels (loskokend)

100 g brie

1 appel

25 g pecannoten

1 grote ui

1 kl honing  

peper & zout

Muskaatnoot

0.5 tl tijm/rozemarijn

25 ml melk

1 el olijfolie


Aan de slag!

Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Kook/stoom de in stukken gesneden aardappelen in  ± 20 min gaar.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snipper de ui.

Verhit een beetje olie in een pan en bak hier in de ui. Breng op smaak met tijm/rozemarijn, peper, zout en honing. Voeg dan de zuurkool toe en bak ± 5 min mee. Voeg eventueel een beetje water toe.

Maak een gladde puree met de fijngestampte aardappelen, melk en boter. 

Breng op smaak met wat zout, peper en muskaatnoot.

Schep de gebakken zuurkool door de aardappelpuree. Snijd de helft van de appels in stukjes en schep ook door de zuurkoolpuree. Hak de helft van de pecannoten fijn en schep ook er ook door.

Doe dan het mengsel in een grote ingevette ovenschaal. Snijd de overige appel in plakjes, net als de brie. Verdeel deze over de bovenzijde van de zuurkoolschotel. Bestrooi met de rest van de pecannoten.

Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 25à30 min op 180°C tot de bovenkant mooi goudbruin is en de brie iets gesmolten en gekleurd.

Smakelijk!

Naar een recept van LeukeRecepten.nl

KokenEnKitch op Facebook

Reacties