Chicken tikka masala

 ... een wereldberoemd Indiaas gerecht 
... fris, romig, heerlijk!

Wat heb je nodig?
3 el Griekse yoghurt
1 volle el tikka masala currypasta 
1 tl kurkuma
sap van een 1/2 limoen
250g kipfilet
1 kleine rode ui
1 zoete puntpaprika
1/2 rode chilipeper
1 teen look
1 blik tomatenblokjes (400g)
200 ml kokosmelk
1,5 cm gember (geraspt)
2 tl komijn
100g jonge spinazie

Aan de slag!
Meng de yoghurt met de currypasta, kurkuma, het limoensap en kruid met zwarte peper. Voeg de stukjes kip toe, meng en laat 30 minuten marineren.
Schep de kip uit de yoghurt en bak kort aan in een diepe pan met wat olijfolie. Haal de kip uit de pan en stoof de ui, puntpaprika, chilipeper en de knoflook even aan in dezelfde pan. Kruid met gember, komijn, peper en een snuf zout. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en de kip toe en meng.
Laat 20 minuten sudderen zonder deksel, zodat de saus wat indikt. Voeg op het eind de spinazie toe en laat slinken.
Werk af met verse koriander. Serveer met quinoa of zilvervliesrijst
Smakelijk! 

Tip!
Serveer met bloemkoolrijst 

                    KokenEnKitch op Facebook

 


 

Reacties