... een lekker tussendoortje!
170 g glutenvrij havermeel
100 g hazelnootmeel
30 g cacaopoeder
een snuifje zout
3 eieren
1 tl vanille-extract
125 g zoete-aardappelpuree
125 ml sterke koffie
75 g ahornsiroop
7 Medjoul-dadels zonder pit, grof gesneden
40 g geroosterde hazelnoten of pecannoten, grof gehakt
100 g hazelnootmeel
30 g cacaopoeder
een snuifje zout
3 eieren
1 tl vanille-extract
125 g zoete-aardappelpuree
125 ml sterke koffie
75 g ahornsiroop
7 Medjoul-dadels zonder pit, grof gesneden
40 g geroosterde hazelnoten of pecannoten, grof gehakt
35 g plantaardige boter of kokosolie, gesmolten
60 g pure-chocoladedruppels of grof gehakte pure chocolade
1 tl baking soda scheutje citroensap
60 g pure-chocoladedruppels of grof gehakte pure chocolade
1 tl baking soda scheutje citroensap
Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 170 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng het havermeel, hazelnootmeel, cacaopoeder en zout door elkaar in de mengkom. Spatel er de eieren, het vanille-extract, de zoete-aardappelpuree, koffie en ahornsiroop door tot een mooi beslag.
Los de baking soda op in het citroensap, voeg toe en roer goed door.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de chocoladecake 40 à 45 min in de oven.
Laat de cake helemaal afkoelen en proeven maar!
Tip!
Je kan de cake bedekken met een laagje ganache.
Je kunt de cake 3à 5 dagen afgedekt buiten de koelkast bewaren.
Naar een recept van Marike Bol
KokenEnKitch op Facebook
Reacties
Een reactie posten