Knoflook-Gembersoep

 ... deze eenvoudige genezende knoflooksoep 

de ultieme verkoudheidssoep!


Wat heb je nodig?
250g blok extra stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes
½ eetlepel gemalen gember
½ eetlepel knoflookpoeder
1lgroentebouillon 
3 cm stukjes gember geschild en gefijngesneden
2 teentjes knoflook gehakt
1 el sojasaus
½ tl sriracha (naar smaak)
4 tl citroensap
250g rijstnoedels
1 handje koriander gehakt

Hoe maak je het?
Bak in een pan op middelhoog vuur de tofu, paprika, knoflookpoeder en gemberpoeder in een scheutje olijfolie. Bak tot tofu bruin is.
Voeg in een grote pan de bouillon, stukjes gember en knoflook toe. Breng aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur.
Voeg de noedels, sojasaus, sriracha en citroensap toe. Dek af en kook verder volgens de instructies op de noedelverpakking.
Voeg het gekookte tofu-paprikamengsel en de koriander toe aan de bouillon. 
Laat afgedekt 5 minuten zitten.
Roer, serveer en geniet!

KokenEnKitch op Facebook


Reacties