… dit verfrissende drankje in een handomdraai
… met heerlijke smaken van koffie, ijs en romige melk
Wat heb je nodig?
50 ml sterke koffie
75 ml melk (plantaardig)
ijsklontjes
50 ml sterke koffie
75 ml melk (plantaardig)
ijsklontjes
± 5 cashewnoten (geweekt)
1 tl karamelsiroop (optioneel)
Aan de slag!
1 tl karamelsiroop (optioneel)
Aan de slag!
Week de cashewnoten een uurtje voordien in warm water, ze zorgen voor een romige structuur wanneer je plantaardige melk gebruikt. Doe de karamelsiroop in het glas.
Vul een glas verder tot ±¾ met ijsblokjes. Schuim de melk op samen met de afgekoelde koffie en de geweekte cashewnoten in een blender op hoge snelheid en schenk dan over de ijsblokjes. of een theelepel suiker toe en roer er kort door.
Werk eventueel af met een snuifje cacaopoeder.
Vul een glas verder tot ±¾ met ijsblokjes. Schuim de melk op samen met de afgekoelde koffie en de geweekte cashewnoten in een blender op hoge snelheid en schenk dan over de ijsblokjes. of een theelepel suiker toe en roer er kort door.
Werk eventueel af met een snuifje cacaopoeder.
Tip: wil je een extra intense koffiesmaak, maak dan een dag van tevoren ijsblokjes van koffie en gebruik deze in de ijskoffie i.p.v. gewone ijsblokjes.
Gebruik plantaardige melk zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk voor een plantaardige ijskoffie.
De geweekte cashewnoten zorgen voor een romige structuur.
Smakelijk!
KokenEnKitch op Facebook
Reacties
Een reactie posten