Vichyssoise aardappel-preisoep

...  een budgetvriendelijk heerlijk soepje

Wat heb je nodig?
500 g aardappelen, bijv. Bintjes
300 g prei
1 ui
800 ml water
200 ml melk
2 kippenbouillontabletten
50 g gezouten boter
50 ml room
½ bosje bieslook
versgeperst citroensap
zout en versgemalen peper

Aan de slag!
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Neem de buitenste bladen van de preien en was de prei grondig met koud water. Snijd de prei vervolgens in ringen. Stoof de fijngesneden ajuin is een steekje boter glazig. Voeg er de prei en later de aardappelblokjes bij en laat nog even stoven.
Voeg het water, de melk, de kippenbouillontabletten. Laat de soep aan de kook komen en laat ongeveel 30 min zachtjes sudderen. Blender de soep en voeg de boter toe in stukjes. Op het eind voeg je nog de room toe en laat nog 1 min mixen.
Breng de soep op smaak met versgeperst citroensap en zout en peper naar smaak.
Giet de Vichyssoise in kommen of diepe borden. Was de bieslook en snijd deze fijn. Garneer de soep met de bruin gebakken aardappelblokjes en de fijngesneden bieslook.

Smakelijk!

KokenEnKitch op Facebook

Reacties