Cashew Tzatziki-saus [Vegan]

 ... cashewnoten, het ideale ingrediënt

om zuivelvrije sauzen rijk en romig maken.


Wat heb je nodig?
1 kopje cashewnoten, minstens 2 uur geweekt als je geen snelle blender hebt
1 teentje knoflook
sap en schil van 1 citroen
1 theelepel gedroogde dille
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel zeezout
snufje zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
2/3 kopje amandelmelk
1/2 kopje komkommer, geraspt

Aan de slag!
Verwerk alle ingrediënten, behalve de komkommer, in een hogesnelheidsblender tot een gladde massa. Knijp in de geraspte komkommer om overtollig water te verwijderen. Roer door het gemengde mengsel. Smakelijk!

Tip!
Heerlijk bij lamsvlees, gyros en salades...

KokenEnKitch op facebook








Reacties