Wafels van zoete aardappel

 ... heerlijke gezonde wafels 

... ook lekker als ontbijt!


Wat heb je nodig?

400 g zoete aardappelen

6 el kokosolie, gesmolten (extra om te bakken)

2 el appelazijn

2 el arrowroot of maïszetmeel

400 ml amandelmelk of havermelkmelk

400 g speltbloem

1 tl psylliumvezels (een scheutje meer melk)

4 tl (wijnsteen)bakpoeder

2 tl natuurlijk vanillepoeder

4 el kokosbloesemsuiker, optioneel

snuifje zout


Aan de slag!

Stoom de zoete aardappel gaar en laat afkoelen.

Pureer het vruchtvlees. Voeg de gesmolten kokosolie en azijn toe en meng goed.

Los de arrowroot op in de melk en voeg toe.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng tot je een dik deeg bekomt.

Verwarm het wafelijzer en bestrijk het met voldoende kokosolie. Bak de wafels 3 à 4 min zonder het wafelijzer te openen.

Serveer de wafels met vers fruit en ahornsiroop.

Smakelijk!

Tip!

Je kunt ook een hartige variant van de wafels maken. Laat dan de suiker weg en voeg een snuifje nootmuskaat toe in plaats van de vanille. Serveer met hartig beleg zoals avocado en hummus.

KokenEnKitch op Facebook

Reacties