Tagliatelle Alfredo

... een lekkere vegan pasta met bloemkoolsaus

Wat heb je nodig?
400 ml groentebouillon
1 st bloemkool
140 g tagliatelle
1 knoflookteentje
3 el edelgistvlokken
1 tl mosterd
een snuif muskaatnoot
2 el plantaardige boter
een handvol cashewnoten, geweekt
1 tl peper

Hoe maak je het?

Breng de groentebouillon aan de kook.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook met het teentje look 15 min in de bouillon.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de bouillon af en schep de bloemkoolroosjes met de knoflook, zwarte peper, edelgistvlokken, plantaardige boter en geweekte cashewnoten in de blender. Mix tot een egale romige saus. Voeg eventueel groentebouillon bij als de saus te dik is. Kruid bij met nootmuskaat en peper naar smaak.

Verdeel de pasta over twee borden en schep de saus erover.

Smakelijk!

Tip! Je kan ook vegan geraspte kaas bijvoegen voor extra kaassmaak.

KokenEnKitch op Facebook

Reacties