Glutenvrije speculaas koek

…  oh wat zijn ze lekker!

 glutenvrij, lactosevrij én vegan


Wat heb je nodig?
130 g glutenvrij havermeel
100 g amandelmeel
80 g (plantaardige) boter of kokosolie
70 g kokosbloesemsuiker
snuifje zout
1 ei of 4 el appelmoes
2 el speculaaskruiden
1 tl baking soda + scheutje citroensap of 3 tl bakpoeder
Voor de topping:
1 ei of 4 el sojamelk
amandelschaafsel of halve amandelen

Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. 
Kneed alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Maak 8 a 12 bolletjes van het deeg en duw ze uit op de bakplaat tot mooie koeken. 
Bestrijk de koeken met losgeklopt ei of sojamelk, hierdoor gaan de koeken mooi glimmen. Strooi hier amandelschaafsel overheen of versier de koeken met halve amandelen. 
Schuif de koeken zo’n 15 a 18 minuten de oven in, afhankelijk van hoe groot en hoe dik de koeken zijn. Houd ze daarom in de gaten. De koeken zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin kleuren. Laat de koeken helemaal afkoelen buiten de oven én GENIET!


Tip!
Bewaren? 
De koeken blijven zo’n 4 dagen goed in een afgesloten trommel. 

Klik op de link om speculaaskruiden zelf te maken, echt niet moeilijk!

KokenEnKitch op Facebook

Reacties