Spaanse paella 🥘

 ... met kip 🍗 en scampi 🍤 


Wat heb je nodig?

1 ui

1 teentje look

400 g kippenblokjes

200 g scampi

300 gr paella rijst of risotto rijst

200 g erwtjes (diepvries)

1 paprika of puntpaprika

1 courgette

1/2 kl (gerookte) paprikapoeder

1/2 kl curcuma

1 doosje saffraandraadjes

3 takjes rozemarijn

1 dikke tomaat

1/2 liter kippenbouillon (eventueel blokje)

1/2 citroen

verse peterselie


Aan de slag!

Bak de blokjes kip aan in een el olijfolie in de pan tot deze rondom aangebakken is.

Snijd alle groenten in ongeveer even grote blokjes en pers de look.

Voeg de paprika in blokjes, ui, look courgette en tomaat toe en roerbak even mee.

Doe dan de rijst erbij en schep goed door.

Voeg de bouillon en doe er dan de kruiding bij en laat even zachtjes sudderen. 

Doe na 10 min ook de erwtjes bij en laat deze garen in de paella. Doe even een deksel op de pan.

Proef of de paella goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper, zout of iets pittigs toe.

Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroen en garneer de paella met schijfjes citroen en peterselie.

De garnalen bak je even in een aparte pan met zwarte peper en paprikapoeder (zodat ze niet overgaar zouden worden) en op het eind leg je ze op de paella.


Tip! 

Serveer de paella met wat brood en aioli.

Smakelijk!

KokenEnKitch op Facebook

Reacties