Glutenvrije aardbeien ontbijttaartjes 🍓

... superlekker en gezond (vegan) ontbijtje!
... dit is zoooo lekker!


Wat heb je nodig?
2 springvormpjes 10 à 12 cm 
85 g glutenvrij havermeel of 100 g amandelmeel
2 eieren of 1 el arrowroot + 2 el water en 50 g appelmoes 
100 g plantaardige kwark 
Snufje zout
1 tl vanille-extract 
Optioneel: 1 tl limoenrasp
2 el ahornsiroop of agavesiroop
1/2 tl baking soda + scheutje limoensap of 2 tl bakpoeder
2 el aardbeienjam (zelfgemaakt of gekocht)
1 el amandelschaafsel

Voor de topping:
Verse aardbeien, kokosyoghurt en of ander rood fruit


Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 170 °C onder- en bovenwarmte. Vet de springvormpjes in met wat kokosolie en bekleed de bodempjes eventueel met bakpapier.
Meng de melen, zout, yoghurt, zoetmiddel, vanille, limoenrasp en de eieren of eivervanger in een mengkom. Spatel alles goed door elkaar.
Voeg het bakpoeder toe of los de baking soda op met het limoensap, spatel het beslag nog één keer door elkaar.  Ik moet er wel bij vermelden dat baking soda het beste resultaat zal geven als het gaat om de luchtigheid van de taartjes.
Verdeel het beslag over 2 springvormpjes, verdeel over beide taartjes 1 el aardbeienjam en garneer de taartjes met amandelschaafsel. 
Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 minuten. Laat de taartjes iets afkoelen, top de taartjes met kokosyoghurt en verse aardbeien. Genieten maar!

Koken en Kitch op Facebook

Klaar voor de oven!

Reacties