Chocolate chip cookies 🍪

 ... glutenvrij en zonder ei!


Wat heb je nodig?
50 g plantaardige boter of kokosolie- kamertemperatuur
50 g amandelpasta of pindakaas
75 g kokosbloesemsuiker of erythritol
110 g amandelmeel
100 g glutenvrij havermeel
1/2 tl zeezout
1 tl vanille-extract
1/2 tl wijnsteenbakpoeder of baking soda
1/2 tl psyllium
1 el gebroken lijnzaad & 3 el lauw water of 1 ei
60 g pure chocolade (grof in stukjes gehakt)

Zo maak je de chocolate chip cookies:   
Doe de plantaardige boter, amandelpasta en kokosbloesemsuiker in een mengkom, mix dit door elkaar totdat er een smeuïg geheel ontstaat. Voeg het geweekte lijnzaad en vanille toe, spatel alles nogmaals door elkaar.
Voeg nu de melen, zout, psyllium en baking soda toe en spatel alles nog een keer door elkaar totdat je een stevig deeg krijgt.
Hak de chocolade grof en meng door het deeg, bewaar een paar stukjes om als laatste toe te voegen.
Verpak de bal deeg in keukenfolie en leg deze minstens een uur in de koelkast. Dit komt de smaak en de structuur ten goede.
Verwarm de oven voor op 180 °C onder en bovenwarmte of 160 °C hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maak 12 mooie deegballen en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Duw de koekjes iets aan, zorg dat er voldoende ruimte zit tussen de koekjes.
Versier de koeken met de overgebleven chocolade en wat extra zeezout mocht je dit lekker vinden.
Schuif de koeken de oven in zo’n 10 á 15 min goudbruin.
Laat de chocolate chip cookies afkoelen buiten de oven. Smullen maar!

 
Tip! 
Je kan ook 220 g amandelmeel gebruiken i.p.v. amandelmeel en havermeel.
Bewaar de cookies in een afgesloten bakje buiten de koelkast, ze blijven zo’n 3 á 5 dagen lekker. 

KokenenKitch op facebook 



 

Reacties