Kikkererwtensoep met knoflook

… deze soep kan prima als volwaardige maaltijd














Wat heb je nodig?
2 uien
3 el olijfolie
5 tenen knoflook
1 blik kikkererwten  (400g)
300 g aardappelen
500 ml groentebouillon
1 tl kerriepoeder
5 g verse tijm
2 plakje(s) brood of 6 sneetjes stokbrood🥖 

Aan de slag!
Snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in de grote pan en fruit de ui 10 min op laag vuur.
Hak 4 teentjes knoflook fijn.
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. 

Doe de helft van de kikkererwten, de knoflook en de aardappelen bij de ui in de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep 15 min pruttelen.      Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Dep de overgebleven kikkererwten droog. Hussel 1 el olijfolie en het kerriepoeder met de kikkererwten door elkaar. Verdeel over de bakplaat. Schuif de oven in en rooster 8 minuten. Schep halverwege de kikkererwten om.           Mix de soep romig en voeg blaadjes tijm bij en schep door de soep.                                                    Rooster de plakken brood en verwijder het velletje van het laatste teentje knoflook. Druk de knoflook tegen de plakjes geroosterde brood en smeer zo wat knoflook op het brood.                                          Schep de kikkererwtensoep in twee kommen en garneer met de geroosterde kikkererwten en nog wat extra tijm. Serveer met het knoflookbrood.

Tips!
Wil je deze kikkererwtensoep met knoflook nog wat romiger maken? Voeg dan nog een beetje plantaardige room op het laatste toe. Dit is heerlijk fris bij de knoflook en kruidige kikkererwten.

KokenenKitch op Facebook


Reacties