Krokant gebakken tofu met 🥦 en wortel 🥕


 ... met noedels en beetgare groentjes 🥦 🥕

Wat heb je nodig?

1 blok (±400 g) stevige tofu

3 el maïzena

400 g (1 stronk) broccoli, in kleine roosjes

300 g wortel, in schijfjes of stukjes

200 g rijstnoedels

1 à 2 el sesamolie

zout of vissaus

60 ml sojasaus

60 ml water

1 tl rijstazijn of witte wijnazijn

2 à 3 tl honing

1 tl geraspte knoflook 

2 stengels lente-ui, in ringetjes

1 el sesamzaadjes, geroosterd

Aan de slag!

Laat de tofu goed uitlekken door er een gewicht op te zetten op een stuk keukenpapier. Al het overtollige vocht zal in het papier verdwijnen. Minstens 30 min maar langer mag zeker!

Snijd de tofu daarna in blokjes (±3 cm) en meng voorzichtig in een kom met 2 el maïzena. Roer door elkaar met je handen en zorg ervoor dat alle blokjes een laagje maïzena hebben.

Bak de blokjes tofu in de pan met olie  tot ze bruin en krokant zijn,  Zorg dat iedere kant een korstje krijgt.

Stoom of kook ondertussen de broccoli en wortel ± 5 min in kokend water met zout tot de groenten beetgaar zijn en giet daarna af. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de groenten en noedels in de kookpan en breng op smaak met sesamolie en zout of een scheutje vissaus. Zet de deksel op de pan om het warm te houden.

Klop de sojasaus, water, rijstazijn, honing en knoflook door elkaar in een kommetje en roer daarna de resterende eetlepel maïzena erdoor.

Schenk de saus in de pan en schep de krokante tofu voorzicht om in de saus. Door de maïzena zal de saus indikken. Zet het vuur uit als je de saus de goed dikte heeft.

Schep op de borden een deel van de noedels met broccoli en wortel. Verdeel hierover royaal de krokante tofu met de saus. Garneer met lente-ui en sesamzaadjes en serveer dadelijk!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Reacties