Vegan lasagne met pompoensaus

... een hartige ovenschotel op een herfstige dag!


Wat heb je nodig?
1 st flespompoen
2 st ui
2 teentje(s) knoflook
1 el olijfolie
60 g spinazie
300 ml plantaardige room
1 tl kaneel
150 g vegan geraspte kaas
1 tl nootmuskaat
250 g volkoren lasagne bladen
2 el pompoenpitten

Aan de slag!
Snijd de pompoen door midden, verwijder de pitjes en snijd verder in blokjes. Stoom of kook de blokjes gaar in ongeveer 10 min
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en spinazie tot de spinazie helemaal is geslonken. Laat het spinaziemengsel uitlekken.
Doe de gekookte pompoen met 100 ml plantaardige room en de kaneel in de blender en meng tot een roomsaus.
Doe de rest van de room met de geraspte kaas en nootmuskaat in het steelpannetje en roer tot de kaas helemaal gesmolten is.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de ovenschaal in en verdeel ongeveer 1/8 van het pompoenmengsel over de bodem. Bedek met lasagnebladen.

Schep 1/3 van het spinaziemengsel op de lasagne bladen, bekleed deze weer met lasagne bladen gevolgd door ¼ van de pompoensaus en bedek deze ook weer met lasagne bladen.
Herhaal tot de spinaziemengsel helemaal op is.
Smeer de bovenste lasagne bladen in met het restje van de pompoensaus en giet de kaassaus eroverheen.
Schuif de lasagne de oven in en bak in 30 min gaar.
Garneer de lasagne met de pompoenpitten.

Smakelijk!

Koken en Ktch op facebook








 

Reacties