Pompoen-aardappelpuree met geroosterde knoflook 🎃

… super vol smaak,

heerlijk smeuïg 

en ook nog eens gemakkelijk te maken!

  • Wat heb je nodig?

1/2 hokkaido pompoen of flespompoen in stukken

500 kruimige aardappels

1/2 bol knoflook

2 takjes rozemarijn

2 el  plantaardige room

1 tl nootmuskaat

1/4 tl kaneelpoeder

1 tl gedroogde rozemarijn

olijfolie

peper&zout

  • Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.Verdeel de stukken flespompoen over de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn over de pompoen.Snijd een kapje van het halve bolletje knoflook af en sprenkel wat olijfolie over de teentjes. Pak het bolletje in aluminiumfolie in en leg het pakketje tussen de pompoen op de bakplaat.Rooster de pompoen en de knoflook in 30 minuten gaar.Was en schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.Doe zodra de pompoen en aardappelen gaar zijn beide ingrediënten in een foodprocessor en voeg hier de zachte teentjes knoflook en alle andere ingrediënten aan toe. Pureer het geheel tot een gladde puree en serveer onmiddellijk.Smakelijk

  • Koken en Kitch op Facebook
  • Reacties