Wortel-Gember Spread

 ... de combinatie wortel en gember is echt een klassieker

... heerlijk op brood, maar ook als dip of op een toastje bij de borrel

Wat heb je nodig?

2 dikke winterwortelen

80 g cashewnoten

1 el water

1 el citroensap

1 el tahin

1 stukje verse gember van 1cm 

eventueel nog extra gemberpoeder

peper&zout


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op grill stand.

Week de cashewnoten in een bakje en met water, dit kan je de avond voordien al doen.

Snijd de wortelen in stukken en gril 15 minuten in de oven.

Als de wortel gaar is, giet je de cashewnoten af en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine. Laat deze net zolang draaien totdat er een gladde spread ontstaat. Voeg wat extra water en/of olijfolie toe als je mengesl niet glad genoeg is. Proef en kruid eventueel bij naar smaak.

Tip! 

Voor een meer zoete smaak kan je 1 bolletje stamgember uit siroop gebruiken

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties