Kikkererwtenburgers met zongedroogde tomaat

 ... deze vegan zongedroogde tomaten en kikkererwtenburgers 

zijn een ware smaaksensatie!



Dit heb je nodig voor 4 burgers:

1 blik kikkererwten (350 g) 

25 g havermoutmeel

2 lente-ui of 1 rode ui

sap van halve citroen

2 el zongedroogde tomaatjes

1 teen knoflook

1 tl chilipoeder

1 tl bruchetta

1 el olijfolie

peper & zout

Broodjes naar keuze


Zo maak je het!

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Vang het vocht op, dit kan je zeker nog gebruiken!

Maal de kikkererwten samen met de zongedroogde tomaten grof in een keukenmachine (dus niet helemaal glad). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng de havermout, ui, knoflook, kruiden, olijfolie en het citroensap door de gemalen kikkererwten.

Maak van het mengsel 4 burgers en zet ze een kwartiertje in de koelkast, zo worden ze wat steviger. Verhit de olie en in de pan en bak de burgers in ongeveer 10 min om en om tot ze goudbruin zijn.

Snijd de broodjes doormidden en besmeer met wat humus, leg de burgers hier bovenop en maak af met toppings naar keuze zoals tomaat, kiemen en rucola.

Smakelijk!

Tip!

Je kan deze burgers perfect invriezen!

Koken en Kitch
op facebook

Reacties