Tomaat-pompoensoep met kikkererwten

... een stevige kom soep boordevol vitaminen. 

... helemaal seizoensgebonden en eenvoudig klaar te maken! 

Wat heb je nodig?

4 ajuinen

1 wortel

2 stengels selder

3 teentjes look

½ rode chilipeper

½ pompoen

2 bokaaltjes kikkererwten

tijm enkele takjes

enkele laurierblaadjes

enkele takjes rozemarijn

1 flinke snuif tandoori

1 snuif kippenkruiden

1 flinke snuif kurkuma

2 blikken tomatenblokjes

2 l groentebouillon

peper & zout

enkele takjes krulpeterselie


Aan de slag!

Snijd de ajuinen grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.

Snijd vervolgens de wortel en de stengels selder grof. Laat ook deze meestoven in de kookpot.

Pel de teentjes look en voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.

Snijd de rode chilipeper grof en laat meestoven in de pot.

Ontpit de pompoen en schil ze. Snijd ook de pompoen grof en stoof mee aan met de andere groenten.

Voeg 1 blik kikkererwten toe, het andere gebruik je voor de afwerking.

Maak een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn en doe ook deze in de pot.

Kruid de groenten met tandoori, kippenkruiden en kurkuma.

Voeg er de tomatenblokjes aan toe en doe er vervolgens de groentebouillon bij.

Kruid de soep bij met peper & zout en laat de soep garen op het vuur.

Haal de bouquet garni eruit en mix de soep fijn. Kruid eventueel extra bij met tandoori.

Laat nog even terug opkoken om de lucht uit de gemixte soep te verwijderen.

Laat een ander blik met kikkererwten uitlekken en spoel ze onder water.

Serveer de soep in een kommetje en werk af met de kikkererwten en enkele takjes peterselie.

Smakelijk!


Koken en Kitch op facebook


Reacties