Quinoa - zoete aardappelburger πŸ”

... met een mierikswortelsausje, sjalotjes en bieslook
... een verrassende burgerreceptje!


Nodig voor 6 grote of 12 kleine burgers πŸ”
150 g quinoa
2 middelgrote zoete aardappel (600 g)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 el geplette lijnzaad  (met 6 el water laten wellen.
1 el verse tijm (alleen de blaadjes)
olijf- of kokosolie
peper&zout
Voor de yoghurtdressing met mierikswortel:
3 el fijn geraspte mierikswortel (of poeder)
3 dl amandelyoghurt
peper&zout
6 broodjes
bieslook
fijngesneden rode ajuin

Aan de slag!
Was en kook de quinoa volgens de verpakking, in ongeveer 12 minuten gaar. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en stoom ze gaar  Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en fruit op laag vuur aan in 1 el olijf- of kokosolie. Giet de zoete aardappel af en stamp met 1 el olijf- of kokosolie tot een puree. Breng de puree op smaak met de tijm en wat peper, voeg de ui/knoflook, de quinoa en het lijnzaad papje toe en roer het geheel goed door. Vorm 6 balletjes .
Verwarm wat olijf- of kokosolie in een pan, leg de balletjes in de pan en druk ze iets plat, tot een burger en bak ze krokant
Let op! pas omdraaien als ze echt krokant zijn, anders vallen ze uit elkaar!
Meng in kom de mierikswortel met de yoghurt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en zet even weg.
Leg op elk broodje een burger, schep er mierikswortelsaus op en maak af met en bieslook en ajuin.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook



Reacties