Pannenkoekjes met citroen en maanzaad 🥞

... de beste manier om je zondag te beginnen!

Wat heb je nodig voor 15 kleine pannenkoekjes?
85 g boekweitmeel
85 g havermeel (of een ander meel kan ook)
375 ml plantaardige melk
3 rijpe bananen
60 ml appelmoes
1 tl vanille aroma
1 el maanzaad
1 el gebroken lijnzaad
1½ tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 el appelazijn
sap en rasp van 1 citroen
2 el ahornsiroop

Aan de slag!
Doe de plantaardige melk en appelazijn samen in een schaaltje en laat dit minstens 5 minuten staan.
Combineer in een grote schaal de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kaneel, citroenrasp, maanzaad en lijnzaad).
Combineer vervolgens in een andere schaal de banaan, citroensap, appelmoes, ahornsiroop, vanille aroma. Schenk de melk met azijn erbij en mix goed.
Voeg de natte ingrediënten mix bij de droge mix en meng goed.

Zet een pan op het vuur en laat deze goed warm worden. Schenk vervolgens kleine hoeveelheden beslag in de pan en bak de pannenkoekjes totdat ze gaar zijn.
Keer ze uiteraard halverwege steeds even om met een spatel.

Tip!
een topping met ahornsiroop en fruit naar wens
of met  poedersuiker en citroensap  (mix tot de gewenste dikte)

Koken en Kitch op facebook

Reacties