Zoete aardappelburger met zwarte bonen

... comfortfood, deze overheerlijke vegan burger
... krokant gebakken en lekker smeuïg vanbinnen!

400 g zoete aardappel
1 ui
1 teentje look
400 g zwarte bonen
1 el gebroken lijnzaad
150 g quinoa
1 tl sambal
versgemalen peper & zout
2 el paneermeel (glutenvrij)
broodjes (glutenvrij)

Aan de slag!
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes. Stoom de zoete aardappel zacht.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en fruit de ui en de knoflook in  min glazig.
Laat het vocht van de zwarte bonen weglekken en spoel deze om.
Wanneer de zoete aardappel en quinoa gekookt zijn, laat je deze even staan, het is belangrijk dat beide niet vochtig meer zijn, dat maakt het vormen van de burgers makkelijker.
Doe alle ingrediënten, behalve het paneermeel, in een grote kom en prak met een stamper fijn.
Maak met je handen burgers van het mengsel en leg deze op een bord. Bedek beide kanten met paneermeel en zet daarna een uur in de koelkast.
Versier de broodjes met vegan mayo, mangochutney, sla, avocado, tomaat, komkommerslierten
of andere toppings.
Bak de burgers in vijf minuten krokant en leg deze op de broodjes.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties