Vegan cheesecake met aardbeien

... met verse aardbeien, heerlijk romig en zacht!

Wat heb je nodig?
°Voor de bodem:
180 g Medjooldadels
60 g paranoten
60 g pecannoten
1 snufje zout
*Voor de crème:
200 g cashewnoten
4 el kokoscrème
4 el agavesiroop
1 el kokosolie
1 vanillestokje
1 snufje zout
°Voor de garnituur:
500 g aardbeien
sap van 1/2 citroen
50 g kokosbloesemsuiker
een scheutje water
2 takjes (citroen)tijm

Aan de slag!
Laat de cashewnoten een dag op voorhand in koud water weken (± 12 u).
Begin met de garnituur: breng het water met de suiker en de tijm aan de kook. Laat 10 min pruttelen. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Voeg het citroensap samen met de helft van de aardbeien toe en laat inkoken, op een vrij hoog vuur. Laat volledig afkoelen.
Bekleed de vorm met een strook bakpapier. Mix de ontpitte dadels met de 2 notensoorten en het zout fijn tot een homogene massa, in de blender of met de mixer. Verdeel het mengsel op de bodem en druk goed aan.
Laat de cashewnoten uitlekken. Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Mix de cashewnoten met de kokoscrème, de agavesiroop, de gesmolten kokosolie, het zout en het merg van het vanillestokje in de blender of met de mixer, tot een dikke en homogene crème. Verdeel deze over de bodem en laat 30 min. in de diepvriezer opstijven, zodat de crème net stevig genoeg is .
Ontvorm het gebak en werk af met de rest van de aardbeien in stukjes. Besprenkel met siroop en serveer.
Smakelijk!

Tip: Bewaar de gekookte aardbeien en meng ze met yoghurt voor een heerlijk ontbijt!

Koken en kitch op facebook


Reacties