Snel glutenvrij haverbrood maak je zo!

 ... je hebt maar een paar ingrediënten nodig 
om zo'n smaakvol broodje op tafel te toveren!

Wat heb je nodig?
Voor 1 broodje:
250 g glutenvrij havermeel
50 g glutenvrije havermout
1 tl Himalayazout
40 ml olijfolie
2 el gebroken lijnzaad + 6 el water
175 ml plantaardige melk of yoghurt
2 tl baking soda + 1 el appelazijn of citroensap
2 el sesamzaad

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zet 2 el gebroken lijnzaad  te weken in 6 el lauwwarm water
Meng het havermeel in een kom (of de deegkom van de broodmaker) met het zout, havermout, olijfolie en het geweekte lijnzaad.
Los de baking soda op met de azijn of het citroensap en voeg dit toe.
Schenk al roerende de plantaardig melk of yoghurt door het mengsel en meng alles totdat er een deeg ontstaat. Laat dit zeker lang genoeg draaien in je keukenrobot totdat het vocht genoeg werd opgenomen.
Sprenkel wat olijfolie op het werkblad en kneed het deeg door tot het iets elastisch wordt en je er makkelijk een bol van kunt vormen.
Vorm het deeg tot een ovaal broodje en plaats deze in de broodbakvorm op op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak het broodje met de handpalmen een beetje vochtig met water, strooi het sesamzaad over het broodje.
Schuif het brood de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 40 a 50 minuten.
Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop klopt. Laat het brood afkoelen buiten de oven.
Lekker met hummus of ander vegan beleg!

Tip: leg een schone theedoek op het brood wanneer het afkoelt, zo zorg je ervoor dat het brood lekker luchtig blijft.

Koken en Kitch op facebook


Reacties