Pastinaak aardappelpuree met een ragout van venkel en kastanjechampignons

... een lekker, hartig vegan winters gerecht!
Wat heb je nodig?
Voor de puree:
500 g pastinaak
500 g aardappelen
havermelk
peper&zout
kruiden naar smaak: geplet venkelzaad, groentebouillonpoeder, ...
Voor de ragout:
250 g kastanjechampignons
1 stevige venkel
200 ml haverroom
1 sjalot, 1 teen look
peper&zout
Kruiden naar smaak: geplet venkelzaad, groentebouillonpoeder,...
kuzu of maïszetmeel
1 sl olijfolie of kokosolie

Aan de slag:
Stoom/kook de geschilde aardappel en pastinaak gaar. Stamp het geheel tot puree, voeg eventueel havermelk bij en breng op smaak met peper, zout, groentebouillonpoeder en geplet venkelzaad.
Versnipper de sjalot en plet de look. Bak deze glazig in de olijfolie
Snijd de champignons in schijfjes en de venkel in even grote stukken, voeg deze bij en laat even meebakken. Voeg de haverroom bij en breng op smaak met de kruiden; peper en zout, groentebouillonpoeder, geplet venkelzaad, ... Laat het geheel zachtjes sudderen tot de groentjes beetgaar zijn. Bind de ragout eventueel een beetje in.
Dresseer op een bord en werk af met groente takjes venkel en versnipperde lente-ui.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties