Pizza van kikkererwtenmeel

... lekker en gezond!

Dit heb je nodig voor de pizzabodem:
150 g kikkererwtenmeel
200 ml water
1 tl Provençaalse kruiden
1 snuif zout
Ronde springvorm (met een doorsnede van 24 centimeter)

Dit heb je nodig voor de pizzasaus:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten, inclusief sap
Olijfolie
Zout, peper

Dit heb je nodig voor de topping:
Alles wat je lekker vindt!
Ik heb in dit geval gekozen voor plakjes courgette, rode paprika en rode ui.

En zo maak je de pizza van kikkererwtenmeel:
Begin met de pizzasaus: pel de ui en de knoflook en snij dit fijn.
Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuutjes op een laag vuur.
Voeg daarna de gepelde tomaten inclusief het sap erbij.
Voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de saus ongeveer 20 min op een laag vuur sudderen. Pureer de saus daarna met een staafmixer, zodat het een min of meer gladde saus wordt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Meng het kikkererwtenmeel met het water en het zout en kruiden in een grote kom, totdat het een egale, dikke pap is.
Leg bakpapier in de springvorm en vet de vorm dan in met olijfolie.
Giet het kikkererwtenbeslag in de bakvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
Doe de bodem ±20 min in de oven, totdat de bovenkant lichtbruin is.
Snijd ondertussen de groenten voor de topping van de pizza. Ik heb voor deze pizza dunne plakjes courgette, rode paprika en rode ui gesneden.
Bak de groenten op een laag vuur totdat ze beetgaar zijn of besprenkel ze met wat olijfolie leg ze op een aparte bakplaat in de oven erbij.
Als de bodem klaar is, bedek deze dan met wat pizzasaus en de groenten. Je zult zien dat er nog behoorlijk wat saus overblijft. Dit kun je in de vriezer bewaren voor de volgende pizza!
Verwarm de pizza tot slot daarna nog 3 tot 5 minuten in de oven.
Geniet ervan!

Koken en Kitch op facebook

Reacties