Gepofte zoete aardappel

... met krokante kikkererwten en een lekkere dressing!
Ook kinderen zijn er gek op, zeker als ze gepoft zijn. En als je kids er dan ook nog eens wat bij kunnen knabbelen en kunnen genieten van de zachtzure smaak van yoghurt, zijn ze zo verkocht!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
3 ongeschilde zoete aardappelen (even groot)
1 el olijfolie
peper&zout
lookpoeder
1 bokaal kikkererwten
1 tl paprika (mag ook gerookt zijn)
1 el olijfolie

Voor de dressing :
125 g yoghurt
stukje kaas om te raspen (ongeveer 2 el)
mosterd
sap van ½ citroen
peper&zout
Voor de garnituur:
2 stengels lente-uitjes, fijngesneden

Voor de bereiding:
Airfryer of oven

Zo maak je het:
Snijd de zoete aardappelen in de helft, smeer ze in met olijfolie en kruid ze met peper, zout en lookpoeder.
Besprenkel de kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder en lookpoeder.
Voeg alles samen in de airfryer of ovenschaal en bak voor 25 minuten op 200 °C.
Meng ondertussen de mosterd door de yoghurt.
Rasp de kaas erover en besprenkel met het citroensap, peper en zout.
Schep de gepofte zoete aardappelen en kikkererwten op een bord en giet er de dressing over.
Werk af met de fijngesneden lente-uitjes.

Tip!
door de yoghurt te vervangen door cashewroom en de kaas door een vegan versie...
supersimpel, veggie, gezond en alles uit één pot! Heerlijk!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties