Rijstpap met een gouden lepeltje!

 ... een Vlaamse klassieker!
... met amandelmelk!

Hoe maak je het?
Deze is gemaakt in de stoomoven, maar in een keteltje op het vuur moet het ook lukken!
Laat 170 gram ronde rijst zachtjes opkoken (of 20 min. stomen op 100 graden in een dichte schaal) in 1 liter amandelmelk met een snufje zout en saffraan (optionele toevoegingen: kaneel of verse vanille). Goed blijven roeren of in stoomoven na 20 minuten eruit halen en dan nog een flink tijdje blijven omroeren zodat het zetmeel van de rijst vrijkomt en er binding ontstaat.
Eventueel 2 el maizena in beetje amandelmelk oplossen en toevoegen voor extra binding en dan  terug in de stoomoven gedurende 5 min op 100 °C in de gesloten schaal of nog even op het vuur.  Serveren met kokosbloesemsuiker of esdoornsiroop.
Heerlijk op een kille herfstige dag!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties