Hachis Parmentier

... met pompoenpuree,
... een klassieke ovenschotel, 
... simpel te maken en toch zo lekker!
... heerlijk op een herfstige dag!
Wat heb je nodig?
500 g kippengehakt
750 g aardappelen
750 g pompoenblokjes
1 dikke sjalot
olijfolie
kruiden naar smaak: peper & zout, groentebouillonpoeder, gemberpoeder, lookpoeder, kurkuma, fenegriek, ...

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C
Pel en snipper de sjalot. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het rul, gekruid met lookpoeder, gember,
peper en zout en groentebouillonpoeder.
Bedenk de ovenschotel met het gehakt.
Ondertussen stoom je de aardappel- en pompenblokjes gaar. Plet deze en roer tot een smeuïge puree eventueel gebruik je wat kookvocht van je groenten. Kruid naar smaak met bouillonpoeder, zout, gemberpoeder, kurkuma... naar smaak.
Bedenk je gehakt met de laag puree, druk aan en strijk glad. Bedek de puree met dunne plakjes appel.
Bestrijk deze met een beetje olijfolie tegen het uitdrogen in de oven.
Zet de schotel ± 30 min in de oven.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties