Wortelpannenkoeken met kaneel en rozijnen

... een gezonde start van de dag
ook lekker als lunch!

Wat je nodig hebt voor 8 kleine pannenkoeken?
4 flinke wortelen/bospeen
100 g havermeel
200 ml plantaardige melk
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout
1 rijpe banaan
1 tl kaneel
2 el rozijnen
kokosolie om in te bakken
voor het serveren: ahornsiroop of honing

Aan de slag!
Rasp de wortelen helemaal fijn  en prak de banaan.
Maak een beslag van het meel, de melk, bakpoeder, zout, banaan en kaneel. Klop het met een garde tot een klontervrij beslag. Schep daarna de geraspte wortelen en rozijnen erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een kleine sauslepel beslag in de pan. Bak de pannenkoeken om en om totdat ze bruin en gaar zijn en houd ze warm op een bord tot ze allemaal gebakken zijn.
Serveer de pannenkoeken met een scheutje ahornsiroop.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Bron:
FranceskaKOOKT

Reacties