Homemade currypasta

... weet wat je eet!

Wat heb je nodig?
1 dikke rode ui
2 dikke teentjes look
1 rood pepertje
3 cm gember
1 stengel citroengras(enkel het wit gedeelte)
3 limoenblad
1 el kerriepoeder/vandouvan
1 el paprikapoeder
1 tl curcuma
1 tl kaneel
1 tl zwarte peper
1 tl kardemonzaadjes
1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
2 kruidnagels
een halve limoen, sap en zesterasp
1 tl honing
1/2 tl zout
eventueel een handje verse koriander
1 el kokosolie

Aan de slag!
Rooster al de zaadjes even in de pan. Snijd het citroengras, de limoenblaadjes en het pepertje klein.
Doe al de ingrediënten in een blender en puls tot een smeuïge massa.
Doe de currypasta in een schone pot.
Deze pasta is een heerlijke smaakmaker voor heel wat gerechtjes!

Smakelijk!

Tip!
Je kan ineens een behoorlijke portie maken want het bewaart een tijdje in de koelkast,
je kan het zelfs invriezen!

Koken en Kitch op facebook

Reacties