Salade kip cajun met guacamole

... een heerlijke voedzame lunch!
Wat heb je nodig?
2 kipfilets
4 tomaten
1 rijpe avocado
200 g sluimerwten (platte peulen)
1 handvol rucola
1 limoen, sap
Peper & zout
2 el cajun kruiden 
of maak ze even zelf met:
4 tl zoet paprikapoeder
1 el gedroogde tijm
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 mespunt cayennepeper
2 à 3 el olijfolie
Peper & zout

Aan de slag!
Snijd de kipfilets in lange repen.
Voor de cajun: doe de kruiden, de versnipperde look en de olijfolie in een kom en meng goed met de kippenreepjes. Stoom de sluimerwten beetgaar.
Snijd de tomaten in kwartjes, haal de zaadlijst en het harde midden weg.
Doe dit boven een zeef zodat je het vocht kunt opvangen voor de vinaigrette.
Snijd de tomaten vervolgens in maantjes.
Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet het met wat limoensap, peper en zout.
Maak een vinaigrette met het tomatensap, wat olijfolie, peper en zout.
Bak de kippenreepjes met cajun in olijfolie.
Meng de groenten met de rucola en schik ze op de borden.
Verdeel de guacamole en de kippenreepjes over de borden.
Serveer de vinaigrette apart.

Smakelijk!

Naar een recept uit Puur Eten2 van PN

Koken en Kitch op facebook

Reacties