...deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder
Wat heb je nodig?
1 kg aardappelen
1 kg aardappelen
1 pak doperwten 750 g uit de diepvries
1 sjalot, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
1 bosje munt vers, 15 g
100 ml amandelmelk of rijstmelk
2 el olijfolie
peper & zout
Aan de slag!
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Stoom ze in ±10 min gaar.
In een aparte pan stoof je de doperwten even gaar in de olijfolie met het sjalotje.
Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels af.
Voeg amandelmelk toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van.
Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels af.
Voeg amandelmelk toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van.
Schep doperwten en munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Smakelijk!
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten