Wortelspread πŸ₯•



πŸ₯•πŸ₯•πŸ₯•
... niet alleen heerlijk als dip, 
maar ook als beleg op een crackertje of rijstwafel!

Wat heb je nodig?
250 g wortels πŸ₯•
1 el tahin (sesampasta)
2 el olijfolie
een teentje uitgeperste knoflook
een handje verse koriander
een snufje paprikapoeder
een snufje komijnpoeder
een snufje chilipoeder
een snufje zout
topping: geroosterde sesamzaadjes

Zo ga je te werk
Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken.
Stoom de wortel vervolgens gaar en laat ze afkoelen.
Pureer de wortel met de overige ingrediΓ«nten tot een heerlijke wortelspread!
Is de spread nog wat te dik? Voeg dan wat olijfolie toe.
Je kunt de spread in een goed afgesloten pot zo’n 4-5 dagen bewaren.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties