Bosbessen Limoen kaastaart (vegan)

... met een bodemkorst van een mix van noten en dadels


Wat heb je nodig?
... voor de bodem
3/4  kopje  walnoten
1/2  kopje  amandelen
1  kopje  medjoel-dadels
1/2  theelepel  vanillebonen  of extract
1 snuifje roze Himalayazout

... voor de kaastaart laag:
2 1/4  kop  rauwe cashewnoten  gedrenkt
1/4 tot 1/3  kopje  ahornsiroop  of honing
2  theelepels  vanille-extract
1/4  kopje  limoensap
1/3  kop  kokosolie  gesmolten
1  theelepel  limoenzeste  + meer voor garnering
1  kopje  bosbessen  + meer voor garnering

Aan de slag!
Om de korst te maken:
Pulse ingrediënten in de keukenmachine tot plakkerige brokjes vormen. Voeg aan het eind een scheut water toe als het nodig is om te blijven plakken. Druk de korst in een met bakpapier beklede springvorm.
Om de kaastaart laag te maken:
De avond tevoren laat je de cashewnoten in een kom water weken. De volgende dag afgieten en afspoelen. Doe cashewnoten in de keukenmachine en mix enkele minuten tot een glad mengsel. Schaaf kanten af ​​en voeg limoensap, 1/4 kop zoetstof, schil & vanille en blend opnieuw toe. Giet de gesmolten kokosolie bij en mix tot glad geheel. Proef en voeg meer zoetstof toe, indien nodig.
Schep een beetje kaastaart-vulling op de korst tot deze net bedenkt is. Zet vervolgens 30 min in de vriezer om op te koelen.
Om de bosbessen kaastaart-laag te maken:
Voeg 1 kopje bosbessen toe aan de overgebleven kaastaart vulling in je keukenmachine en meng tot een gladde massa. Doe eventueel een paar extra theelepels zoetstof bij indien de bessen een te zure smaak geven.
Verspreid de bosbessensap op de limoen en decoreer met verse bosbessen en limoenschil.
Dek af met folie en zet ze ongeveer 3 uur in de vriezer om op te warmen en breng ze vervolgens nog een paar uur naar de koelkast.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties