... met een bodemkorst van een mix van noten en dadels
... voor de bodem
3/4 kopje walnoten
1/2 kopje amandelen
1 kopje medjoel-dadels
1/2 theelepel vanillebonen of extract
1 snuifje roze Himalayazout
... voor de kaastaart laag:
2 1/4 kop rauwe cashewnoten gedrenkt
1/4 tot 1/3 kopje ahornsiroop of honing
2 theelepels vanille-extract
1/4 kopje limoensap
1/3 kop kokosolie gesmolten
1 theelepel limoenzeste + meer voor garnering
1 kopje bosbessen + meer voor garnering
Aan de slag!
Om de korst te maken:
Pulse ingrediënten in de keukenmachine tot plakkerige brokjes vormen. Voeg aan het eind een scheut water toe als het nodig is om te blijven plakken. Druk de korst in een met bakpapier beklede springvorm.
Om de kaastaart laag te maken:
De avond tevoren laat je de cashewnoten in een kom water weken. De volgende dag afgieten en afspoelen. Doe cashewnoten in de keukenmachine en mix enkele minuten tot een glad mengsel. Schaaf kanten af en voeg limoensap, 1/4 kop zoetstof, schil & vanille en blend opnieuw toe. Giet de gesmolten kokosolie bij en mix tot glad geheel. Proef en voeg meer zoetstof toe, indien nodig.
Schep een beetje kaastaart-vulling op de korst tot deze net bedenkt is. Zet vervolgens 30 min in de vriezer om op te koelen.
Om de bosbessen kaastaart-laag te maken:
Voeg 1 kopje bosbessen toe aan de overgebleven kaastaart vulling in je keukenmachine en meng tot een gladde massa. Doe eventueel een paar extra theelepels zoetstof bij indien de bessen een te zure smaak geven.
Verspreid de bosbessensap op de limoen en decoreer met verse bosbessen en limoenschil.
Dek af met folie en zet ze ongeveer 3 uur in de vriezer om op te warmen en breng ze vervolgens nog een paar uur naar de koelkast.
Smakelijk!
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten