Slaatje met scampi, selder en appel

... supersnel klaar en lekker!
Wat heb je nodig?
20 scampi (ontdooid)
3 stengels selder (in staafjes)
1 citroen (geraspte schil en sap van)
peterselie, fijn gehakt
2 appelen (type granny smith, in fijne staafjes)
1 kl cayennepeper
Voor de vinaigrette:
2 el appelazijn
4 el olijfolie (voor koude bereiding)
rasp van citroenzeste
1 kl mosterd
1 kl honing
peper & zout
peterselie

Aan de slag!
Breng water aan de kook. Voeg de schil en het sap van de citroen, de cayennepeper en zout 
aan het water toe. Doe de scampi erbij en laat 2 à 3 min koken tot ze mooi roze zijn.
Giet de scampi af, laat afkoelen. Pel de scampi’s en zet koel weg.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en kloppen  tot je een mooi glad mengsel krijgt.
Meng in een kom de selderstaafjes, de appel en de peterselie. Doe er een lepel  vinaigrette bij en meng tot een smeuïg slaatje. Verdeel de salade over de borden, leg er de scampi bij en werk af
met wat plukjes peterselie.

Tip!
Lekker met een sneetje zuurdesembrood.

Koken en Kitch op facebook

Reacties