Zoete aardappel spread met kerrie

... lekker smeuïg, perfect van smaak én gezond. 
Wat heb je nodig?
1 grote zoete aardappel
1 el kerrie kruiden (voor een intensere kerrie smaak 2 el toe voegen 🙂 )
½ tl chilipoeder
1 teentje knoflook
1 flinke snuif peper&zout
1 handje pompoenpitten

Hoe maak je het?
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes
Stoom de zoete aardappel samen met het teentje look totdat je er goed in kunt prikken met een vork.
Laat de aardappelblokjes even afkoelen tot lauw.
Doe alle ingrediënten in een hoge kom en prak met een vork tot een smeuïge spread
Garneer de zoete aardappel spread met pompoenpitten voor een extra bite.
Smakelijk!

Tip!
De spread is heerlijk op een cracker of op je boterham. Leg er wat komkommer of tomaat bovenop en jij hebt een lekkere, verse en gezonde lunch! Bewaar de zoete aardappel spread in de koelkast.

Koken en Kitch op facebook

Reacties