Thaise kokos-kippensoep

... lekker elke dag!
Wat heb je nodig?
250 g spaghetti
400 g kipfilet, in reepjes gesneden
3 cm gember
2 el currypoeder
800 g wokmix groentjes
750 ml kippenbouillon
400 ml kokosmelk
1 limoen
koriander, een handvol
zonnebloemolie
peper & zout

Aan de slag!
Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water. Bak de kippenreepjes goudbruin in olie.
Rasp er de gember bij, voeg het currypoeder toe, kruid met peper en zout en roerbak 2 minuten mee. Doe er de wokmix bij en schep alles goed om.
Giet de bouillon samen met de kokosmelk bij de groentjes in de pan. Laat 5 minuten pruttelen.
Breng de soep op smaak met wat limoensap.
Verdeel de spaghetti over de borden, schep er de soep bij en werk af met de koriander.
Serveer met extra partjes limoen.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties