Aardbeienmousse met aquafaba... kikkererwtenvocht!

... met aquafaba, de eiwitvervanger die je geprobeerd moet hebben!
... gooi het vocht van de uitgelekte kikkererwten nooit weg! 


Dit heb je nodig voor 6 porties:
125 ml kikkererwtenvocht (dit is ongeveer al het vocht van een blik kikkererwten van 400 gram)
een beetje citroensap
100 g rietsuiker (agavesiroop, ... )
500 g aardbeien

Aan de slag!
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Doe de aardbeien in een blender en mix tot een gladde saus.
Vang het kikkererwtenvocht op en doe dit in een vetvrije kom met het citroensap. Klop dit op tot een stijf, wit beslag. Het kan wel 5 tot 10 min duren voor het kikkererwtenvocht dit punt heeft bereikt.
Doe de suiker bij de aardbeiensaus en spatel het opgeklopte kikkererwtenvocht er voorzichtig onder.
Doe het mengsel in kommetjes en zet het daarna enkele uurtje in de koelkast.
Dan kan je ze serveren met een topping...

Tip!
Doe het mengsel in een vorm en zet het daarna 4 à 5 uur in de vriezer en je hebt aardbeienijs!
Dan kan je er bolletjes uit halen en serveren.

Koken en Kitch op facebook

Reacties