... verrassend lekker!
De wortelslierten licht stocven in olijfolie met sjalot, peper & zout en eventueel andere kruiden.
Wat heb je nodig voor 2?
4 dikke wortelen, in sliertjes gesneden
1 sjalot, fijn gesneden
2 el olijfolie
Peper & zout
Eventueel rozemarijn
14 scampi
2 el olijfolie
vadouvan
Een snuif zout
Een stevige scheut kokosroom
2 lenteuitjes, fijn gesneden
1 sl geroosterde amandelschijfjes
Aan de slag!
De scampi bakken in olijfolie met vandouvan en snuif zout, zeker niet te lang!
Blus even af met de kokosroom, zo krijg je een mooi geel sausje van de curry.
Serveer de scampi op de worteltjes en werk af met de amandelschijfjes en de fijngesneden pijpajuin.
Tip!
Je kan ook kerriepoeder en/of paprikapoeder gebruiken als je geen vadouvan bij de hand hebt. Geroosterde pijnboompitten kunnen ook ipv amandelschijfjes.
Receptje van Bea Machiels
Koken en Kitch op facebook
Reacties
Een reactie posten