Tajine met vis, tomaten en erwten





Ingrediënten voor 2 personen
600 gram Kabeljauw
6 aardappelen
4 teentjes look
4 tomaten
2 el paprikapoeder
2 el koriander
2 dl visfumet voor sauzen
100 g erwten
1 zakje saffraan
1 tl gember
1 limoen
Olijfolie
Peper&Zout

Bereidingswijze
Maak een marinade van olijfolie, geperste look, paprikapoeder, saffraan, gember, koriander, zwarte peper, zout.
Marineer hierin de vis gedurende een half uur.
Snijd de tomaat, de limoen en de aardappel in schijfjes.
Op de bodem van de tajine leggen we aardappelschijfjes en daarop de tomatenschijfjes.
Kruid flink met peper en zout.
Verdeel er de erwten over.
Hierop komt de gemarineerde vis.
Leg hierop de limoenschijfjes.
Leng de marinade aan met de visfumet.
Voeg dit toe aan de tajine.
Plaats de tajine gedurende 15 tot 20 minuten op het gasvuur of 40 minuten in een oven van 220°C.
Dien meteen op met Marokkaans brood.

Bron: mijn verstand.be

Koken en Kitch

Reacties