Kippenpastei





Ingrediënten:
4 plakken bladerdeeg
175 g kip
125 g champignons, in plakjes
20 g bloem + om te bestrooien
15 g boter
125 ml kippenbouillon
2 eetlepels crème fraiche
1 klein uitje
Pot erwtjes en worteltjes a 350 gr
snuif gedroogde tijm
boter en/of olie om te bakken
½ ei

Materialen:
Ovenschaaltjes van ca 12 cm

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een klein beetje olie of boter aan in een pan. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak een minuut of 5 mee.
Smelt in een ander klein pannetje de 15 g boter en roer daarna de bloem er door. Laat de roux 2 minuten zachtjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de bouillon er bij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken en voeg kort toe aan de kip en champignons.
Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout en tijm. Giet de saus er bij en roer ook de creme fraiche er door. Neem 2 ovenschaaltjes en vet deze in (ook de randen). Schep het mengsel in de schaaltjes. Bebloem een werkvlak en leg 2 vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit met een deegroller zodat je een grotere plak krijgt.
Steek met een vormpje een figuur het deeg. Span het deeg over de ovenschaaltjes, Druk de randen goed vast aan de buitenzijde. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Zet de pot pie ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg mooi bruin en krokant is.

Tip: je kunt het schaaltje ook vullen met een stoofpotje.

Bron: Leuke Recepten

Koken en Kitch

Reacties