Gekarameliseerd Normandisch appeltaartje





Ingrediënten:
125 g boter
125 g amandelpoeder
125 g suiker
25 g bloem
50 g boter (om de taartjes te bestrijken)
4 appels
1 vel bladerdeeg
2 eieren
80 g rietsuiker
1 losgeklopt ei

Bereiding:
Uit een plak bladerdeeg een ronde vorm snijden en deze aan de randen instrijken met een los geklopt eitje.
Een frangipane maken van amandelpoeder, suiker, bloem, boter en eieren. Deze ingrediënten mengen tot een homogene massa.
De appels schillen en in gelijke schijven snijden.
De taartbodem insmeren met de frangipane, hierop de appelschijfjes leggen en insmeren met boter.
Het taartje bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten. Bestrooien met rietsuiker en met een brander karameliseren.

vtm koken

Koken en Kitch

Reacties