Gehaktballetjes in tomaten courgettesaus




Nodig voor 4 personen:
*Rijst (naar keuze) 250g
*Gehaktballetjes
500 g gemengd gehakt
1 ei
3 el paneermeel
peper & zout
1/4 kl paprikapoeder
1 el gehakte peterselie
1 el boter
*Saus:
1 el boter of olijfolie
1 grote ui, 1 teen look
1 blikje gepelde tomaten  400g
2 middelgrote courgettes
1 bl kippenbouillon
125 g room (soja of light)
1 snuifje komijn
1 el gehakte dille
peper &  zout
Aan de slag:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng alle ingrediĆ«nten voor de gehaktballetjes goed en draai er balletjes van ± 3 cm van.
Voor de saus:de ui in ringen snijden en samen met de geplette look glazig laten fruiten.
De courgette in dunnen schijven snijden en samen met de tomaten bij de ui voegen.
Kruiden met bouillonblokje en de komijn. Laat de saus ± 15 min afgedekt sudderen.
Ondertussen de balletjes knapperig bruin bakken in de boter.
De saus verder op smaak brengen, de room toevoegen en even doorroeren
dan in een kom overgieten en hierop de balletjes schikken. Versier met dille.
De rijst kan je apart opdienen.

Koken en Kitch

Reacties